TOCH!
TOCH!
TOCH!
TOCH!
TOCH!
Winterspecial

Training Creatief Denken

Of we het willen of niet, we zijn allemaal geneigd om steeds op dezelfde manier over hetzelfde probleem na te denken en komen zo dus ook steeds weer op dezelfde oplossing. Denken in steeds dezelfde cirkel. Op deze manier blijven we steken in vaste gedachtepatronen en komen we niet verder. Met Creatief Denken kan ik helpen om hieruit te komen. In de training gaan we in workshopvorm met concrete vragen aan de slag om met uitdagende tools van de gebaande paden af te wijken, uit het gareel te lopen, patronen te doorbreken en dingen te bedenken die je vooraf niet voor mogelijk hield.

TotalBrainBox-methode

Ik werk met Creatief Denken volgens de TotalBrainBox-methode. Deze methode, ontwikkeld door de Academie voor innovatief denken, is door de Universiteit van Twente geaccrediteerd. Het unieke van deze methode is dat deze voor iedereen toegankelijk is en op elke situatie kan worden toegepast. De TotalBrainBox-methode is voor iedereen geschrikt, zowel voor associatieve, vrije denkers als voor mensen die logisch denken.

Out of the box workshop

Het Out of the Box denken is erop gericht om direct buiten de gebaande paden te denken, veel nieuwe ideeën te genereren en door middel van allerlei denktechnieken ideeën te bedenken waar je anders niet op zou komen. Dit denken is eerst gericht op verruiming (divergentie) en pas in tweede instantie op selectie (convergentie). Het stimuleert de deelnemer om direct zoveel mogelijk ruimte in hun denken te nemen en pas in tweede instantie terug te keren naar de oorspronkelijke vraagstelling. De TotalBrainBox-methode geeft tientallen OutBox-tools om dit denken te stimuleren.

InBox workshop

Het InBox-denken gaat uit van het “Closed World” principe en daagt de deelnemer uit om een oplossing van een probleem te bedenken, die eigenlijk al binnen de bestaande probleemsituatie voorhanden is. Bij het InBox-denken blijf je dus juist dicht bij de probleemsituatie zelf en ga je met behulp van verschillende tools (denkrichtingen) na hoe je slimmer en creatiever met de bouwstenen van de probleemsituatie zelf kan omgaan. Waar OutBox-denken vooral “vrij-denken” stimuleert, is InBox-denken meer “begeleid denken”.

Trainingsacteur

We hebben een mooie toevoeging aan het pakket dat we bieden als Studio Toch! In mei 2019 heb ik mijn diploma Trainingsacteren behaald. Ik heb met succes de beroepsopleiding tot professioneel trainingsacteur behaald aan de Academie voor innovatief trainen. Trainingsacteren is een vak. Ik ben nu als professionele acteur inzetbaar bij assessments, bij kickoff bijeenkomsten, bij rollenspelen, bij simulaties en bij communicatie- en gedragstrainingen.

Waarom Bob als trainer creatief denken:

"Zet zich in om binnen zijn team de harmonie te bevorderen en te behouden."

"Is een goede all-rounder als het gaat om teamrelaties."

"Vindingrijkheid en motiverend. Beïnvloedt anderen door zijn aanstekelijke enthousiasme."

"Goede teambuilder."

"Voegt aan elke situatie zijn tomeloze energie toe."

"Zorgt ervoor dat er behoorlijk wat gebeurt."

"Bob weet door zijn oprechte interesse in andere mensen op effectieve wijze ervoor te zorgen dat iedereen betrokken is."